Kapusta kiszona jest jednym z najpopularniejszych przetworów warzywnych na świecie. Kiszenie kapusty ma wiele zalet. Przede wszystkim pozwala na dłuższe …
Ile soli do ogórków kiszonych?
Kiszenie ogórków stanowi popularny w Polsce sposób przygotowania kiszonek, który polega na konserwacji ich w solance. Ile soli do ogórków …
Przecier pomidorowy a koncentrat
Uwielbiane i cenione w kuchni pomidory, są warzywami sezonowymi i delikatnymi, dlatego tworzy się z nich przecier pomidorowy, a także …
Leczo Thermomix
Leczo doskonale sprawdzi się, jako aromatyczne danie na wszelkie imprezy i przyjęcia domowe. Szybki przepis na leczo z warzywami Thermomix …
Jak ugotować bób?
Bób to niezwykle zdrowa letnia przekąska. Syci, ale nie zawiera dużo tłuszczu, za to bogaty jest w białko, kwas foliowy …
Ile soli do gotowania ziemniaków
Objętość wody, której będziemy potrzebować, powinna stać się dla nas wyznacznikiem, ile soli do ziemniaków powinniśmy użyć. Odpowiedni stosunek ilości …