Kapusta kiszona jest jednym z najpopularniejszych przetworów warzywnych na świecie. Kiszenie kapusty ma wiele zalet. Przede wszystkim pozwala na dłuższe …

Kapusta kiszona jest jednym z najpopularniejszych przetworów warzywnych na świecie. Kiszenie kapusty ma wiele zalet. Przede wszystkim pozwala na dłuższe …
Kiszenie ogórków stanowi popularny w Polsce sposób przygotowania kiszonek, który polega na konserwacji ich w solance. Ile soli do ogórków …
Peklowanie mięsa to proces, w którym mięso jest marynowane w specjalnym roztworze soli, cukru i przypraw przez pewien okres czasu, …
Peklowanie mięs jest sprawdzonym sposobem na smaczne i aromatyczne wyroby wędliniarskie. Wśród sposobów peklowania, które z powodzeniem mogą być stosowane …
Objętość wody, której będziemy potrzebować, powinna stać się dla nas wyznacznikiem, ile soli do ziemniaków powinniśmy użyć. Odpowiedni stosunek ilości …