Otręby to produkt, który od wieków gości w diecie człowieka, ale dopiero współczesna nauka potwierdziła ich niezwykle pozytywny wpływ na …
Jak wybierać noże do kuchni? – Porady dla gotujących
Noże są podstawowym narzędziem w każdej kuchni, bez względu na to, czy jesteście początkującymi kucharzami, czy doświadczonymi szefami kuchni. Wybór …
Suplementacja witaminy D3 w lecie – czy jest potrzebna?
Czy w okresie letnim wystarczy nam naturalnej ekspozycji na słońce, by osiągnąć odpowiedni poziom witaminy D? W Polsce intensywność promieniowania …
Co daje oczyszczanie wodorowe na twarz?
Oczyszczanie wodorowe to innowacyjna metoda pielęgnacji skóry, która zyskuje na popularności ze względu na swoje liczne korzyści. Zabieg ten polega …
Jakie kursy gastronomiczne warto wybrać? Podpowiadamy!
Marzysz o karierze w gastronomii? Nie wiesz jednak od czego zacząć? Spokojnie, mamy dla Ciebie kilka wskazówek! Szkolenia gastronomiczne mogą …
Gastronomiczny ekspres do kawy – krótka charakterystyka i przykłady urządzeń
Kawa jest nieodłączną częścią gastronomii. Niezależnie od tego, czy mowa o kawiarni, restauracji czy firmie cateringowej, dobry gastronomiczny ekspres do …
Kostkarka do lodu – właściwości i zastosowanie
Na rynku można dziś znaleźć wiele urządzeń gastronomicznych, które znacznie usprawniają pracę w restauracjach, barach i innych lokalach. Należy do …
Ile soli do kiszenia kapusty?
Kapusta kiszona jest jednym z najpopularniejszych przetworów warzywnych na świecie. Kiszenie kapusty ma wiele zalet. Przede wszystkim pozwala na dłuższe …