Cappuccino to popularny napój kawowy, który powstał we Włoszech w XX wieku. Składa się z trzech warstw: gorącego mleka, spienionego …
Jakie szkło wybrać do restauracji?
Wybór szkła gastronomicznego do restauracji zależy od kilku czynników, takich jak rodzaj jedzenia i napojów serwowanych w lokalu, wielkość restauracji, …
Lody Thermomix
Przygotowane przez nas lody w Thermomix, to idealne rozwiązanie dla miłośników wygody, którzy zwykle wybierają szybki przepis na smakowity deser. …
Co ugotować na niedzielny obiad
Co ugotować na niedzielny obiad, kiedy przyjeżdżają goście? Co na niedzielny obiad dla całej rodziny? – przed weekendem często padają …
Jak pić espresso?
Espresso to rodzaj kawy, który jest parzony pod ciśnieniem w specjalnej maszynie. Charakteryzuje się intensywnym smakiem, wysoką kofeiną i gęstą, …
Przecier pomidorowy a koncentrat
Uwielbiane i cenione w kuchni pomidory, są warzywami sezonowymi i delikatnymi, dlatego tworzy się z nich przecier pomidorowy, a także …
Jak wybrać ekspres do kawy?
Aby wybrać odpowiedni ekspres do kawy, należy wziąć pod uwagę kilka czynników: Rodzaj ekspresu: istnieją trzy główne rodzaje ekspresów: ręczne, …
Zalewa do peklowania mięsa
Peklowanie mięsa to proces, w którym mięso jest marynowane w specjalnym roztworze soli, cukru i przypraw przez pewien okres czasu, …