Peklowanie mięsa to proces, w którym mięso jest marynowane w specjalnym roztworze soli, cukru i przypraw przez pewien okres czasu, …
Ile gotować jajko na twardo i miękko czas
Gotowanie jajek wydaje się być prostą czynnością kuchenną, ale osiągnięcie idealnej konsystencji żółtka, zarówno na twardo jak i na miękko, …
Prawdziwy smak polskiej tradycji – makowiec lubartowski
Unikatowym produktem o bogatym smaku i aromacie jest najlepszy makowiec dostępny w cukiernia lubartowska, powstały w oparciu o tradycyjną recepturę. …
Szafy chłodnicze – jak dobrać model do rodzaju prowadzonego lokalu gastronomicznego?
W lokalach gastronomicznych takich jak restauracje, kawiarnie czy cukiernie, utrzymywanie świeżości produktów oraz napojów ma kluczowe znaczenie. Jest to możliwe …
Znakomite nuggetsy Thermomix
Rewelacyjna przystawka na imprezę, czyli nuggetsy w urządzeniu Thermomix to także smaczna propozycja dania obiadowego – dzieci wprost je uwielbiają! …
Bistro na Talerzu – domowe i smacznie w centrum Wielkopolski!
Wielkopolska, z bogatą historią i różnorodnym dziedzictwem kulturowym, to region Polski, który nie tylko zachwyca pięknem krajobrazów, ale także kusi …
Jabłecznik Thermomix
Jabłecznik to jedno z ulubionych deserów Polaków. Przygotowywane jest nieustannie od wielu pokoleń. Szybki przepis na klasyczny jabłecznik Thermomix, pozwoli …
Jak zrobić tradycyjny barszcz Wigilijny z uszkami?
Kiedy zimowe wieczory stają się coraz dłuższe i na ulicach pojawiają się świąteczne dekoracje, polskie domy zaczynają wypełniać się zapachami …