najlepszy makowiec

Prawdziwy smak polskiej tradycji – makowiec lubartowski

Unikatowym produktem o bogatym smaku i aromacie jest najlepszy makowiec dostępny w cukiernia lubartowska, powstały w oparciu o tradycyjną recepturę. Przyjmuje formę przyrumienionej strucli, w której cienkie ciasto drożdżowe otula dużą ilość nadzienia z niebieskiego maku, rodzynek i miodu. Dopełnieniem smaku oraz dekoracją jest słodka lukrowa polewa posypana skórką pomarańczową.

Niepowtarzalne walory smakowe, jakimi wyróżnia się najsmaczniejszy makowiec, w ogromnej mierze są zasługą użycia wysokiej jakości składników:

  • miodu z lokalnych pasiek
  • maku z upraw na obszarze Lubelszczyzny
  • dorodnych, ekologicznych rodzynek i bakalii.

Najlepszy makowiec Lubartowski

Pomimo faktu, że makowiec lubartowski powstaje z dobrej jakości lokalnych produktów i cieszy się dużą popularnością, cena produktu nie jest wygórowana. Regionalne pochodzenie doskonałych składników sprawia, że ten makowiec z powodzeniem reklamuje województwo lubelskie, podczas różnego typu jarmarków produktów lokalnych, targów czy konkursów. Oczywiście nie tylko podczas takich wydarzeń można go skosztować, aby kupić makowiec lubartowski warto odwiedzić miasto Lubartów, niewielka rodzinna kawiarnia Lubartów czeka na gości przez 7 dni w tygodniu, w dogodnych dla Klientów godzinach. Wychodząc naprzeciw dużemu zainteresowaniu, do dyspozycji jest także sklep internetowy, który umożliwia wygodne zakupy bez konieczności wychodzenia z domu. Jeśli zastanawiasz się, gdzie kupić makowiec, koniecznie odwiedź stronę cukierniasiej.pl, gdzie w łatwy sposób złożysz zamówienie i dokonasz płatności Payu lub przelewem bankowym.

makowiec

Dzięki temu, że produkty są zapakowane próżniowo, najsmaczniejszy makowiec podczas transportu nie traci świeżości, zachowując swój niepowtarzalny smak i aromat. Dodatkowymi plusami charakteryzującym makowiec jest przystępna cena oraz estetyka wykonania ekologicznego opakowania z tektury, dzięki któremu zamówiony makowiec z rodzynkami można wręczyć w prezencie bliskim czy znajomym.

Oprócz tego flagowego produktu, cukiernia lubartowska w swojej ofercie posiada także inne ciekawe propozycje. Jedną z nich jest staropolski piernik przełożony powidłami śliwkowymi, o wyraźnym korzenno – orzechowym smaku, bogaty w bakalie: orzechy włoskie, orzechy arachidowe, rodzynki, żurawinę, skórkę pomarańczową. Dla osób borykających się z nietolerancją glutenu, sklep ma do zaoferowania ciasto czekoladowe na bazie parowanego czerwonego buraka i mąki kukurydzianej, o niskiej zawartości glutenu.

Wychodząc naprzeciw potrzebom Klientów, oferta została poszerzona o produkty charakteryzujące się np. obniżoną kalorycznością:

  • piernik wegański, pomidorowo – bananowy wypiek na bazie mąki orkiszowej, słodzony ksylitolem, czyli cukrem brzozowym
  • orkiszowe ciasto marchewkowe z dużą zawartością orzechów włoskich słodzone ksylitolem.

Dzięki szerokiej ofercie i dobrze dobranym składnikom poszczególnych deserów, w kawiarni Lubartów każdy znajdzie coś dla siebie, nawet jeśli jest zobligowany do przestrzegania diety.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *